Atelier

Heel Leo bakt!

Bakkers klaar? Bakken maar! Muffins, bananenbrood, (kaas)koekjes, broodjes en nog veel meer lekkere dingen gaan we bakken én opeten. De ene week bakken we iets zoets, de andere week iets hartigs. De kinderen leren dat bakken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar juist heel erg leuk is. Zelf een eitje tikken, ingrediënten afwegen, mengen, roeren, rollen, kneden, het komt allemaal aan bod. Voor je het weet heb je een meesterbakker in huis!

Bijkomend voordeel: kinderen die nu leren bakken, kunnen later zelf makkelijker iets lekkers op tafel zetten. Wist je dat je kind onbewust veel kan leren van het samen bakken? Enkele dingen die je kind leert of verder ontwikkelt zijn: tellen, wegen, vergelijken, begrippen (meer, minder, evenveel), smaak herkennen, het geheugen trainen, leert groeperen, fijne motoriek, volgorde geheugen, concentratie, etc.

Heel Leo bakt! 

Door Blitse Blogger Amber

Je krijgt van Carolien (de juf) de spullen die je nodig hebt voor het bakken. Een iemand van je groepje pakt de spullen. Dan deelt Carolien het recept uit. Je doet bijna alles met je groepje, maar je kunt altijd om hulp Vragen bij andere groepjes en de juf. De juf kiest voor het opruimen twee kinderen die gaan afwassen en drie kinderen die na de les de baksels in de broodtrommels te doen en naar de klassen te brengen. Ik heb zelf ook op deze TSA  gezeten, en ik vond de bosbessen cakes toch het lekkerst.  

Caroline van Apeldoorn-Ros
De docent

Caroline van Apeldoorn-Ros is de moeder van Olivier (groep 4) en Rosa (groep Rood). Na jarenlang als communicatie adviseur te hebben gewerkt, is het roer omgegaan en heeft ze haar passie gevolgd: bakken. Caroline heeft de opleiding Patisserie gevolgd bij het Culinair Instituut te Beverwijk en daarna is ze haar bedrijf Heavenly Homemade begonnen. Ze maakt (verjaardags)taarten op bestelling, werkt samen met cateraars, levert en bakt voor koffiezaken. Ze is dol op de dynamiek tussen kinderen en hun ongedwongenheid en onbezorgdheid. Caroline’s favoriete taart? Citroen Meringue taart!