Tussen Schoolse Ateliers

Atelier

StreetArt Drukbende

Loop je over straat en zie je mooie of minder mooie afbeeldingen; graffiti, tags of teksten die met tag markers of spuitbussen zijn gemaakt? Zie je weleens een coole gast of gastin met een hele speciale opdruk op een t-shirt, tas of pet?

Bij de StreetArt Drukbende leer je hoe je veel verschillende soorten letters kan tekenen en hoe je graffiti’s kunt ontwerpen (let op: niet met spuitbussen maken). Je ontwerpt je eigen tag en gaat aan het einde van de activiteit met een t-shirt met eigen opdruk naar huis.

Hedy van den Berg
De docent

Hedy van den Berg werkt al sinds 1994 met kinderen in (Oud-) West. In de eerste 15 jaren deed zij dat op verschillende vestigingen naschoolse opvang. Zij heeft vestigingen opgezet, beleid gemaakt voor verschillende doelgroepen kinderen en het activiteitenprogramma voor 8 verschillende vestigingen nso ontwikkeld. De leidinggevende functie die zij over al deze vestigingen heeft uitgevoerd vond zij minder leuk dan het werk met de kinderen zelf dus daar is zij snel weer mee gestopt. In 2009 richtte ze haar eigen bedrijf op, OrnamentO en heeft veel met textiel gewerkt. Nu maakt zij in haar atelier Glas-In-Lood, geeft activiteiten aan kinderen, doet administratief werk ten behoeve van kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblematiek in Amsterdam en doet cateringklussen.

“Bij het werken met kinderen wordt je continu geprikkeld, geïnspireerd en een spiegel voorgehouden over je eigen handelen en functioneren. Plezier maken en op een respectvolle manier met elkaar en onze omgeving omgaan zijn de belangrijkste onderdelen die ik de kinderen en zij mij kunnen meegeven”.