Tussen Schoolse Ateliers

Atelier

Be the change-yoga

Be the change (1) (actief, fysiek, maar ook reflectie, meditatie, opdrachten).

(Gebaseerd op Roots & Shoots van Jane Goodall)

 Alles wat je doet, maakt een verschil. JIJ mag beslissen wat voor verschil jij wil maken!

Jane Goodall.

 Jane Goodall, de bekende ‘chimpansee’ mevrouw, zegt dat we op een keerpunt staan wat klimaat en leefbaarheid van onze planeet betreft. Ook al is zij al in de 80, ze heeft hoop op een betere toekomst omdat ze rotsvast vertrouwen heeft in de jeugd.

 In deze TSA gaan we bekijken wat voor verschil wij kunnen maar vooral willen maken voor de wereld om ons heen. Om te weten wat je wilt en wie je wilt zijn, moet je er eerst achter komen wie je nu bent. We gebruiken technieken uit onder andere yoga, mindfulness, zen meditatie, positieve psychologie om onszelf beter te leren kennen en om ook te leren eerlijk te communiceren en een empathische teamspeler te worden die anderen inspireert. We kunnen dit alleen SAMEN.

 Vervolgens brengen de omgeving van de school; misschien op school of misschien om de school, in kaart en bekijken hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het leefklimaat dicht om ons heen. Wanneer er tijd genoeg is komen we eraan toe om daadwerkelijk tot actie over te gaan, maar het kan ook zijn dat we dat in een vervolg TSA doen.

 Waar het vooral om gaat is BEWUSTWORDING en hoe we idealen kunnen omzetten in positieve actie.

Marije Roede
De docent

Marije Roede, geeft al meer dan 5 jaar yoga en mindfulness aan kinderen op verschillende (basis en middelbare) scholen in Amsterdam en omgeving (en ook aan volwassenen!). De mindfulness methode die wordt aangeleerd is de ‘aandacht werkt’ methode van Eline Snel.