Yogi Mahatma Gandhi zei het al: Be the Change you want to see in the World.

Yoga gaat over jezelf leren kennen maar ook om vanuit daar je in te zetten voor de wereld om je heen.

Onze natuur is kwetsbaar en milieuvervuiling blijft een probleem. Ook mishandeling van dieren komt nog steeds voor. Het zijn maar een paar van de problemen waar we tegenaan lopen en waar we soms niets aan doen omdat we denken dat onze inzet geen verschil maakt. Maar wat jij doet maakt wel degelijk een verschil, de vraag is welk verschil wil jij maken?

Geïnspireerd door Jane Goodall, de vrouw die haar leven gewijd heeft aan het redden van chimpansees, gaan we in deze activiteit naast yoga voor ons eigen lichaam ook ons laten inspireren om iets goeds te doen voor onze omgeving.

We beginnen met onszelf want alles begint  bij onszelf. We doen yoga oefeningen die te maken hebben met de wereld in onszelf om vanuit rust en verbinding te gaan werken voor de wereld om ons heen. We verdiepen ons in het werk van Jane Goodall en kijken welk verschil wij zelf willen en kunnen maken in onze directe omgeving. De kinderen kiezen zelf een project, klein of groot. Daarvoor brengen we de directe omgeving van de Leonardo in beeld.

Jongeren hebben de toekomst in handen.

Een activiteit vol hoop!

DE DOCENT

Marije
Marije

Marije Roede, geeft al meer dan 5 jaar yoga en mindfulness aan kinderen op verschillende (basis en middelbare) scholen in Amsterdam en omgeving (en ook aan volwassenen!). De mindfulness methode die wordt aangeleerd is de ‘aandacht werkt’ methode van Eline Snel.


Maandag