Atelier

Toveren en spetteren!

Hou je van verassingen? Je gaat experimenteren met vloeistoffen en kleuren, doet spannende proefjes met tovertabletten en zout en maakt je eigen priklimonade! Ook maak je echt te gebruiken haargel, hoestdrank en superslijm… die je mee naar huis mag nemen!

PROEVEN MET KLEUTERS  groep ½
Kan je proeven zonder neus? Lust jij poep? Poep is vies, een nepdrol van peperkoek en pindakaas minder, maar durf je het ook te eten? Kun je prikken in zeepbellen zonder ze kapot te maken en hoe maak je olifantentandpasta? Wat blijft drijven of gaat zinken? Kom proeven, voelen, ruiken, kijken en ontdek!

Organisatie: ACCU = Kunst +Techniek
Accu-edu ontwikkelt creatieve kunst + techniek projecten voor de Na- en Tussenschoolse Activiteiten op basisscholen.
Het kenmerk van ACCU is grensoverschrijdend omdat het beeldende kunst en techniek met elkaar weet te verweven en creativiteit stimuleert. Onder het motto van ‘er plezier in hebben’ worden de kinderen onder begeleiding van ervaren specialisten uitgedaagd om te experimenterenen zo hun onderzoekende en probleemoplossende houding te ontwikkelen.

De leuke en prikkelende opdrachten doen een beroep op hun creativiteit en denkvaardigheden. Tijdens de activiteiten van ACCU is er veel ruimte voor verwondering en eigen vragen waardoor de kinderen de kennisinhoud beter opnemen en onthouden.

De kinderen leren door te doen!

Toveren en spetteren

door de blitse bloggers Olivier en David

Toveren en spetteren is een TSA waarbij je dingen maakt voor in huis zoals: shampoo, badzout, gel, en ze maken ook stressballen. Dus ze maken niet alleen dingen voor in de badkamer, en ze doen soms ook proefjes dus het wisselt af.
En we vroegen ons af of ze Goochelen want het heet TOVEREN en spetteren. Ze goochelen dus niet. We vroegen ook of we een Recept mochten. En dat is gelukt.
De ingrediënten voor shampoo: zeep (zonder geur- en kleurstof), zout en kleurstof (je mag zelf kiezen welke kleurstof je wilt) en ook water en als je de rest van het recept wilt dan moet je zelf naar de TSA gaan.
We vroegen ons ook af of ze dingen gebruiken uit de natuur. Maar dat is niet zo. Tot nu toe hebben ze nog niks gemaakt dat eetbaar is of drinkbaar is.
Er zijn maar een paar dingen die gevaarlijk zijn:
Zout eten en shampoo eten. De juf zou het leuk vinden als er meer kinderen naar haar TSA komen.

Evelien Krijl
De docent

Evelien Krijl geeft al jarenlang vanuit ACCU met veel plezier en passie activiteiten op verschillende basisscholen. Haar specialiteit is het geven van proefjes. ↓