Tussen Schoolse Ateliers

Atelier

Grafische Technieken

Stempels maken, briefkaarten maken, je eigen postpapier bedenken en maken. Boekjes, bakjes, briefjes, wat kun je eigenlijk niet maken met papier? Door de grafische technieken die je leert (patronen herkennen, ontwikkelen en toepassen, letterontwerp, drukken etc) maak jij straks je eigen spulletjes in eigen persoonlijke stijl!

Voorheen begeleidde Laura Het Blitse Bloggers Atelier, waardoor ook de Blitse Bloggers Portfolio is ontstaan. Bij de Blitse Bloggers ontwikkelden de kinderen hun reporter-vaardigheden. Gewapend met een persoonlijke perskaart gingen ze eropuit om allerlei TSA-activiteiten te onderzoeken, interviews af te nemen, prachtige werkjes te fotograferen en deze te verwerken tot geschreven artikelen, foto’s en filmpjes die écht gebruikt worden in de website van de TSA.

Blitse Bloggers Recensie

Door Blitse Blogger Myrthe, Februari 2020

Ik zat op de activiteit blitse bloggers toen ik bedacht dat er nog geen stukje van de activiteit zelf was! Maar eerst moet ik natuurlijk wel even uitleggen wat blitse bloggers is. Ik vroeg het aan Laura de docente van de activiteit. ‘De kinderen maken stukjes voor de TSA website.’ vertelde ze. Zodat de ouders en de kinderen beter weten wat het inhoudelijk is. Op de Leonardo TSA website kunnen kinderen elk kwartaal nieuwe activiteiten kiezen. Dat is ook de reden waarom de blitse bloggers bestaan. 

Daarnaast is het ook heel leuk en leerzaam. Want ze leren interviews schrijven en houden. En voor veel kinderen is dit de eerste keer dat wat zij maken gepubliceerd wordt. 

Maar wat vinden de kinderen ervan? Dina vertelde dat ze heel erg veel ervan heeft geleerd en Peri was erbij gekomen omdat het haar erg leuk leek en ze het ook een keer wou proberen. Ikzelf vind het ook leuk en leerzaam en ik raad het iedereen aan!  

En nu een paar feitjes. 

  • De activiteit bestaat al 5 jaar. (Zolang als de TSA bestaat.)  
  • In het begin werden er blogs gemaakt maar nu helaas niet meer.  
  • Er staan nu 17 interviews online.  
  • Er zijn 85 foto’s gemaakt maar die worden regelmatig ververst net zoals bij de interviews.
Laura Faber
De docent

Laura Faber (afgestudeerd Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag en Montessori Pabo Amsterdam) helpt kinderen van jong tot oud om steeds meer te ontdekken: dit kun jij zelf! Een praktische, creatieve TSA met elke week een nieuwe opdracht.