In mijn meubelwerkplaats om de hoek van de school kunnen kinderen vanaf groep 3 aan de slag met allerhande handgereedschap. Hamers, boren, zagen etc. De materialen waar mee wordt gewerkt zijn allerlei soorten hout, spijkers, schroeven en metaalbeslag zoals scharnieren. Een deel van de lessen wordt ingevuld met opdrachten waarin zoveel mogelijk technieken aan bod komen. Ook wordt er veel samengewerkt en kunnen zelfbedachte ontwerpen worden uitgevoerd en is er tijd om te experimenteren. In de komende serie lessen wordt de figuurzaag geïntroduceerd. Hiermee kunnen de kinderen hun zelfontworpen mobile zagen. Projecten die aan bod komen zijn het maken van een houten doosje, fotolijstje, vogelhuisje, mobile enz.

DE DOCENT

Mirjam Spanier
Mirjam Spanier

Mijn naam is Mirjam Spanier, ik ben sinds 1996 werkzaam als zelfstandig meubelmaker. Sinds 2010 ben ik in het onderwijs werkzaam als docent beeldende vorming en geef ik op verschillende scholen timmercursussen.

Mirjam Spanier is een ervaren hout bewerker

door de blitse bloggers Sarie en Eva

Alles met hout is een TSA waar je creatieve en nuttige dingen maakt met hout.
Ze maken bijvoorbeeld: vogelhuisjes, broodplankjes en prikboorden of je verzint het gewoon zelf. Mirjam maakt ook tafels en kasten en nog veel meer. Ze vindt het leuk om kinderen te vermaken.
De meeste kinderen vinden haar heel behulpzaam en aardig maar als ze streng moet zijn doet ze dat ook. Maar het liefst wil ze dat natuurlijk niet. Als je het moeilijk vindt dan helpt ze je graag. Ze zagen, timmeren en knutselen met hout.

Vrijdag